Fackliga kurser och utbildningar

Här har vi samlat kurser och utbildningar för dig är skyddsombud eller fackligt förtroendevald. Vi använder ofta Teams eller Zoom, men erbjuder även utbildningar i förbundets lokaler i Stockholm. Hör gärna av dig till oss på kansli@kyrka.se om du har några önskemål om kurser. Vi arbetar löpande med att utöka utbudet.

Diplomerad grundutbildning i arbetsmiljö för dig som är skyddsombud

Detta är en nödvändig utbildning för dig som är skyddsombud. Här får du kunskaper om arbetsmiljölagen och arbetsmiljöföreskrifterna. Du får också veta mer vad som ingår i din roll och vilka dina rättigheter är. Allt för att kunna stötta i arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats. OBS! Utbildningen hålls i förbundets lokaler i Stockholm.
Läs mer och boka här (14 november)

Diplomerad grundutbildning för dig som är fackligt förtroendevald

Oavsett om du är ny i din roll som facklig förtroendevald eller bara behöver fräscha upp dina kunskaper kan du ha nytta av innehållet i denna grundkurs
Läs mer och boka här (20 november)

Så tycker våra medlemmar

Här listar vi kurser och föreläsningar som återkommer varje år, nya datum kommer inom kort.
Flöde för händelser eller en lista på filer

Grundutbildning i arbetsmiljö för skyddsombud

Detta är en nödvändig utbildning för dig som är skyddsombud. Här får du kunskaper om arbetsmiljölagen och arbetsmiljöföreskrifterna. Du får också veta mer vad som ingår i din roll och vilka dina rättigheter är. Allt för att kunna stötta i arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats.

Om kritikrätt, yttrandefrihet och anställningsskydd i Svenska kyrkan

Ständigt aktuella frågor är : Var går egentligen ramarna för hur en anställd kan agera när man tycker att något är fel hos sin arbetsgivare? Vilket rättsligt stöd och inom vilka rättsliga ramar är det lämpligt att föra sig? Här får du veta hur du som arbetar i Svenska kyrkan kan förhålla dig till detta.