KyrkA a-kassa avgift arbetslöshet stöd AEA

Nya rutiner för a-kassan

Från och med 1 november kommer Akademikernas a-kassa, AEA,  själva att administrera a-kasseavgiften som är 110 kronor per månad. KyrkA kommer förstås att fortsätta att debitera din fackavgift.

Om du är med i AEA så kommer ditt medlemskap att automatiskt fortsätta där. Du behöver inte själv göra något. Oktober månads avgift blir den sista som kommer att aviseras gemensamt – från och med november kommer du alltså betala fackavgiften separat till förbundet och a-kasseavgiften till a-kassan.

OBS! Att du betalar din a-kasseavgift direkt till Akademikernas a-kassa påverkar vare sig din arbetslöshetsförsäkring eller inkomstförsäkring från KyrkA.

Kontakt med Kyrkans Akademikerförbund

Önskar du kontakt med Kyrkans Akademikerförbund kan du mejla till medlemsservice@kyrka.se eller ringa 08 – 441 85 70 vardagar kl 9-16.

Kontakt med Akademikernas a-kassa

Har du frågor om din arbetslöshetsförsäkring kan du ringa 08 – 412 33 00 vardagar kl 9-16 eller mejla till info@aea.se