Studerande

KyrkA studenter medlemskap

Medlemskap ett klokt val

Studerar du på högskola eller universitet för att söka tjänst inom Svenska kyrkan är ett medlemskap i Kyrkans Akademikerförbund ett bra val. Som studerandemedlem har du alla de rättigheter som yrkesarbetande medlemmar har.

Som medlem har du rätt till:

• stöd när du ska löneförhandla

• prisvärda studentförsäkringar genom försäkringsbolaget Söderberg & Partners –  telefon +46-60-740 24 40

• aktuella frågor i medlemstidningen Kyrkfack. Det är den enda fackliga tidskriften som enbart vänder sig till akademiker i Svenska kyrkan

• och mycket mera …

Du har också rätt att bli vald till facklig förtroendeman och delta i det fackliga arbetet.

Endast 10 kr i månaden

Avgiften är bara 10 kronor per månad, eller 120 kronor per år, under hela studietiden. Ett medlemskap ger dig flera fördelar under studietiden och i jakten på ditt önskejobb.

Vi kan kyrkan!

Tänker du dig en framtid som präst, diakon eller församlingspedagog? KyrkA har bäst kunskap om anställningsvillkoren på jobbet eftersom vi har förhandlat fram dem.

Alla våra representanter jobbar i kyrkan

Alla våra fackliga representanter arbetar i Svenska kyrkan och genom dem får du tillgång till expertkunskap om löner och villkor. Du får ett stort kontaktnät av fackliga företrädare med koll på förhållandena där du vill arbeta.

Ansök om medlemskap redan nu.

5 tips till dig som är ny student

Länkar | Studerande