Medlems­förmåner
Som medlem i Kyrkans Akademikerförbund har du många förmåner. Förutom personlig rådgivning och stöd för dig som är anställd inom Svenska kyrkan kan vi erbjuda dig en av marknadens bästa inkomstförsäkringar, förmånliga banklån och försäkringar samt massor av andra rabatter. Välkommen!

Trygghet i form av inkomstförsäkring

I ditt medlemskap ingår en inkomstförsäkring, som en extra trygghet om du blir arbetslös. Om du tjänar över a-kassans ersättningstak som i dag är 33 000 kronor, får du vid arbetslöshet en ersättning som tillsammans med a-kassan motsvarar 80 procent av lönen efter skatt, och detta i 160 arbetsdagar. Någon övre gräns för ersättningen finns inte.

KyrkAs Privatjuridik

För 49 kronor i månaden får du tillgång till en egen jurist som hjälper dig med din privatjuridik i obegränsat antal timmar kring allt från att upprätta viktiga avtal som testamente, framtidsfullmakt och äktenskapsförord till att hantera händelser som vårdnadstvister, skilsmässa och id-kapning. Dessutom ingår ett rättsskydd på upp till 2 miljoner kronor om en tvist hamnar i domstol.
Läs gärna mer här

Medlemsförsäkringar utan kostnad i 3 månader

KyrkA erbjuder dig som ny medlem förmånliga gruppförsäkringar. Under tre månader får du utan kostnad prova på en liv- och en olycksfallsförsäkring.
För dig som redan är medlem - läs mer om försäkringarna.

Kollektivavtal

Medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund omfattas av kollektivavtal. Det garanterar en bra trygghet. I kollektivavtalet finns rätten till semester, pension och föräldraledighet reglerad. Kollektivavtalet reglerar också hur lönen ska sättas och ersättning för obekväm arbetstid.

Medlemslån i bank

Efter sedvanlig kreditprövning, kan du låna pengar utan säkerhet, så kallade medlemslån och med bra ränta hos SEB och Swedbank.
KyrkA medlem studerande bibel Bibeln medlemsförmåner

Som student får du gratis medlemskap under hela studietiden.

Studerande

Som studerandemedlem har du alla de rättigheter som yrkesarbetande medlemmar har. Som student får du gratis medlemskap under hela studietiden. Alla våra fackliga representanter arbetar i Svenska kyrkan och genom dem får du tillgång till expertkunskap om löner och villkor. Du får ett stort kontaktnät av fackliga företrädare med koll på förhållandena där du vill arbeta.

Läs mer under Studerande

Seniormedlem

Som pensionär har du möjlighet att vara kvar som pensionärsmedlem eller seniormedlem. Du får fortsatt tillgång till många medlemsförmåner, till exempel tidningen Kyrkfack och rabatter på försäkringar. Det finns olika medlemskap att välja på med en liten skillnad i avgift.

Medlem som går i pension vid 65 år eller senare och inte förvärvsarbetar betalar 75 kr/mån och får status som pensionärsmedlem.

Som seniormedlem erlägger du en senioravgift, 125 kr/mån, oavsett hur mycket du arbetar och du är ändå ordinarie medlem i förbundet. En ordinarie medlem kan t ex väljas till uppdrag inom förbundet och har rösträtt.

Som seniormedlem har du ett bra skydd med vår seniorförsäkring, livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Med mera.