Föreläsningen den 29 mars om ålderism är inställd

Barbro Westerholm som skulle ha hållit i 60+ föreläsningen 29 mars med rubriken ”åldersdiskriminering och hur vi kan undvika detta” avled på måndagseftermiddagen efter en kort tids sjukdom. Hon lämnar efter sig sin man, fyra barn, barnbarn och barnbarnsbarn

Den liberala politikern Barbro Westerholm som satt 27 år i riksdagen hyllas stort efter sin död:
Tomrummet efter Barbro kommer aldrig att fyllas. Hon var inte bara en politisk urkraft i svensk debatt under många, många år utan även en förebild för mig och många andra”, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en skriftlig kommentar.

”Vi kommer alltid minnas henne för hennes outtröttliga engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter. En gärning som gjort både politiken och världen lite bättre”, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) på Twitter.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson skriver på Twitter att Westerholm var ”en stark röst för frihet, demokrati och mänskliga rättigheter”.
”Utan hennes gärning hade svensk politik inte varit densamma. Jag kommer minnas henne med värme
”, fortsätter hon.

Westerholm var med och tog bort sjukdomsstämpeln för homosexualitet som Socialstyrelsens första kvinnliga generaldirektör 1979.
Utan liberalen Barbro Westerholms insatser skulle kampen för hbtqi-personers rättigheter tagit längre tid i Sverige”, säger Carl Otto Engberg, förbundsordförande för hbt-liberaler till SVT.

Jag hade sett mycket sett fram emot föreläsningen, och det  är verkligen tråkigt att inte få lyssna till Barbro och vad hon hade att säga om åldersdiskriminering och hur vi kan undvika detta.

Våra tankar går till Barbro Westerholms familj och anhöriga.