Stärk teamkänslan på jobbet

Känns semestern som ett minne blott? Det är inte så konstigt om vi känner oss trötta efter en lång tid med livet på undantag i en pandemi som inte lämnar någon oberörd. Ska hösten fortsätta i samma anda behöver vi ta hand om oss lite extra och boosta motivationen. Här delar Sten Bylin, vår ombudsman, med sig av sina bästa tips på hur du kan hitta energin på jobbet och stärka teamkänslan:

Var konkret. Börja med de konkreta enkla arbetsuppgifterna först. Det känns alltid bra att kunna ta bort en sak från listan. Glöm inte att boka in fikapauser med kollegorna.

Boka tid för pepp. Avsätt en timme och låt var och en skriva ner tre bra saker med jobbet som sedan presenteras för varandra. Peppa sedan varandra – skriv ner tre bra saker med kollegan bredvid och lämna till hen att behålla.

Lyssna in. Avsätt tid för varje medarbetare för att lyssna in hur hen mår och hur sommaren har varit. Berätta gärna vad du uppskattar hos din medarbetare och påminn om bra insatser.

Samla ditt team. Ta för vana att samla ditt team med jämna mellanrum för att summera nuläget tillsammans och gå igenom vilka förväntningar du har på arbetet den närmsta tiden. Vad är viktigt att fokusera på och hur når vi dit? Var positiv.