Ansök om medlemskap

Kyrkans Akademikerförbund är det enda fackförbundet som fokuserar alla resurser och allt engagemang på akademikerna i Svenska kyrkan. KyrkA är det största akademikerförbundet på kyrkans område och våra fackliga representanter arbetar alla inom Svenska kyrkan.

Därför bör du vara medlem

Som medlem i KyrkA får du råd och stöd såväl inför din anställning som under anställningen. Vi kommer till dig när det behövs. För dig som är chef eller arbetsledare kan du vända dig till Chefsrådgivningen med dina frågor och behov. Inför pensionen kan det vara bra att reda ut frågorna med vår äldreombudsman. Med andra ord – som medlem får du inflytande över din arbetssituation och dina villkor.

Marknadens bästa inkomstförsäkring

Som medlem får du –  förutom förmånliga lån och försäkringar – marknadens bästa inkomstförsäkring . Läs mer om medlemskapet: Därför bör du vara medlem

Sofia Angel förtroendevald medlem fullmäktige

Sofia Angel, medlem

Tre månaders gratis medlemskap

Alla som blir medlemmar i fackförbundet KyrkA får tre månader gratis medlemskap. Som ny medlem har du en unik möjlighet att teckna sex månaders kostnadsfritt gruppförsäkringsskydd.

Premie

Den som rekryterar en ny medlem får idag ett presentkort – och den nya medlemmen får gratis medlemskap i tre månader. När det gäller studerandemedlemmar får både den nya studerandemedlemmen och den som rekryterat henne eller honom presentkort. Presentkortet kommer att vara på 200 kr. Kortet är mycket allmängiltigt och gäller i över 180 kedjor och varuhus.

Vem kan bli medlem?

För att bli medlem i Kyrkans Akademikerförbund  krävs som regel en akademisk examen. Men det går också att bli medlem även om du inte har en akademisk utbildning, t ex om du sitter på en tjänst som normalt sett kräver akademisk utbildning.

Om du studerar till ett yrke som syftar till tjänst i Svenska kyrkan kan du ansöka om studerandemedlemskap.

Ansökan direkt eller via blankett

I formulär och bilagor här nedan/bredvid kan du ansöka direkt i dator/mobil eller via en blankett. Skriv ut blanketten, fyll i den och skicka sedan in till KyrkA: medlemsservice@kyrka.se  Eller ansök direkt i formuläret nedan online och skicka in. Har du frågor kan du alltid kontakta Medlemsservice, KyrkAs förbundskansli på 08-441 85 70.

Du kan också få hjälp genom din kretsordförande: www.kyrka.se/kretsordforanden

Ansökan A-kassa

Du väljer själv om du också vill vara med i a-kassan, men ett medlemskap i Akademikernas a-kassa, AEA, är en förutsättning för att  få ersättning från förbundets inkomstförsäkring om du skulle bli arbetslös. Ansökan gör du här hos Akademikernas a-kassa.

Din stiftskrets

Lokalavdelningarna i Kyrkans Akademikerförbund kallas kretsar.  På sidan Din stiftskrets hittar du den krets som du tillhör.

Ansökan om medlemskap

Ansokan om medlemskap i KyrkA