Laddar Föreläsningar

« Alla Föreläsningar

  • Detta föreläsning har redan ägt rum.

Pilgrim – kyrkans nya språk

oktober 20, 2023 — 14:00 - 15:00

Martin Lind, biskop emeritus, berättar om Svenska kyrkans nya språk – pilgrimsvandringar! Kanske är Svenska kyrkan en av de kyrkor i världen som ordnar flest pilgrimsvandringar. Att vara pilgrim är att börja en vandring mot ens eget livs centrum.

Kristen tro hjälper oss att söka oss närmare vårt eget liv. Människans liv bär på hemliga rum. Det är som det ska. Vår kristna tro bidrar till att vi kan öppna några slutna rum och lära oss mer om oss själva, om våra relationer, om den sårade jord vi vandrar på och om det gudomliga i tillvaron.

En pilgrimsvandring är en upptäcktsfärd hän mot nya landskap. Det är en resa där vi lära oss leva med det liv som ständigt är i förändring och samtidigt vill få oss att finna ny frimodighet och förankring i vår tillvaro.

Martin Lind har varit biskop i Linköpings stift i 16 år. Han har varit med om att starta den svenska pilgrimsrörelsen efter reformationen. Han har också skrivit om kristendom och nazism, om motståndsmannen Dietrich Bonhoeffer samt om pilgrimsteologi.

Dessutom har han engagerat sig i måltidstänkandet. Martin sitter i Gastronomiska Akademien sedan 25 år.

Föreläsningen är kostnadsfri för dig som är medlem i KyrkA. Vi möts via Teams.

Varmt välkommen!

 

Boka din plats här

 

Vibeke Hammarström Falk
Förbundsdirektör, KyrkA

Detaljer

Datum:
oktober 20, 2023
Tid:
14:00 - 15:00
Webbplats:
https://ui.ungpd.com/Events/3890c7a2-0502-46e4-8e82-1f130a5f512d