Nyhet! KyrkAs Privatjuridik – juristhjälp i vardagen

Snart kan du som är medlem i KyrkA få juridisk rådgivning i privatlivet och hjälp med avtal så ofta du behöver för 35 kronor i månaden. Det nya erbjudandet är möjligt att teckna från och med den 1 februari 2021 och är ett samarbete med HELP Försäkring.

– För oss är det viktigt att våra medlemmar har ett bra liv även utanför arbetet. Därför är det extra roligt att vi nu kan erbjuda privatjuridisk hjälp med allehanda problem i vardagen utan att plånboken ska styra, säger Vibeke Hammarström förbundsdirektör på KyrkA.

KyrkAs Privatjuridik ger dig möjlighet att för ett rimligt pris planera inför händelser som till exempel giftermål, bodelning eller generationsskifte.

Detta ingår i tjänsten:

• Råd och stöd av en jurist i obegränsat antal timmar per år.
• Juridiskt biträde om du hamnar i domstol.
• Ersättning för dina egna och eventuellt tilldömda rättegångskostnader upp till 2 miljoner kronor
• Försäkringen omfattar även din make/maka, sambo, registrerade partner och hemmavarande barn yngre än 20 år.
• Tillgång till juridiskt säkrade digitala avtal.
• BankID-skyddad portal där du kan följa ärenden och hålla kontakt med din jurist.

Samarbete med HELP Försäkring

Nadja Forsman, chefsjurist på HELP Försäkring, möter ofta ett stort intresse för vardagsjuridiken i möten och på event.
– De flesta är duktiga på att försäkra huset, bilen eller båten. Men att försäkra sig själv och få hjälp inför en skilsmässa eller i en tvist eller att upprätta avtal som till exempel testamente eller en framtidsfullmakt är inte lika självklart. Det kan göra stor skillnad för ekonomin, säger Nadja Forsman som är chefsjurist på HELP.

KyrkAs Privatjuridik är ett samarbete med HELP Försäkring. Drygt 300 000 försäkringstagare och deras familjer har en egen jurist via HELP, som är verksamma i Sverige sedan 2012.

Så får du tillgång till erbjudandet

Om du redan är medlem hos oss får du möjlighet att prova försäkringen i tre premiefria månader från och med 1 februari utan att du behöver göra något. Mer information kommer i början av 2021.