Samlingssida - aktuellt i spåren av Coronapandemin

Om dina rättigheter på jobbet

I takt med att Corona-viruset sprids ändras spelreglerna för oss alla. Vår chefsjurist, Ylva Wåhlin, ger dig råd om dina rättigheter på jobbet och svarar på de vanligaste frågorna.
Vad händer med lönen när allt ställs in?

Frågor och svar om korttidsarbete

Här svarar vår jurist, Ylva Wåhlin, på frågor om korttidsarbete och du får en avtalsmall som du behöver för att kunna teckna lokalt kollektivavtal.
Frågor och svar om korttidsarbete

Riskbedömning

Besök också Sunt arbetslivs samlingssida om arbetsmiljöarbete i tider av corona. Den innehåller stöd för att hantera och bedöma risker, oro och nya arbetssätt.
Arbetsmiljöarbete i tider av corona

Avtalsrörelsen flyttas fram till i höst

Med anledning av corona-pandemin flyttas avtalsrörelsen fram till i höst. Svenska kyrkans avtal förlängs till den 31 oktober 2020. Inga löneförhandlingar eller lönesättande samtal kan genomföras under tiden.
Avtalsrörelsen flyttas fram till i höst

Frågor kring förlängningen av Svenska kyrkans avtal

KyrkA svarar här på frågor om förlängning av nuvarande avtal, t ex hur påverkar en prolongering av avtalet din lön? Lönesamtal?
Nytt från KyrkA nr 6 2020

Nyhetsbrev: KyrkA nr 5

Nyheter om Corona-viruset når oss varje dag. Det är inte lätt att som arbetsgivare fatta beslut om en aktivitet ska ställas in eller när det är dags att skicka hem en anställd som hostar. Svaren är inte givna.
Nytt från KyrkA nr 5 2020